Înțepăturile de insecte din zona ochilor – tratament de urgență

Înțepăturile de insecte în zona ochilor se lasă invariabil cu pleoape roșii, umflate, cu un aspect „pufos” care par că merg din ce în ce în mai rău în primele 24 de ore. Sunt copii care se trezesc direct cu pleoapa umflată de nu-și pot deschide ochiul deloc!

Ce faci dacă suspectezi o astfel de problemă și la puiuțul tău?

– o doză de antialergic (ce folosiți de obicei sau ce vă îndrumă pediatrul, conform vârstei), cât mai rapid cu putință

– comprese reci (nu gheață, prosopel cu apă rece sau servețele pentru zona ochilor, ținute la frigider)

– dacă în 6-12 ore nu pare să evolueze bine, acționăm local cu un unguent cu cortizon care să rezolve inflamația.

Sus aveți două poze făcute la max 3-4 ore de la înțepătură, jos poza de azi, la aproape 24 de ore de tratament, cu pleoapa ușor mai deschisă și mai puțin inflamație. Evoluție bună, continuăm cu tratamentul!

Uneori, astfel de evenimente se pot complica local cu infecții (dacă insecta a inoculat ceva material infectat) sau cu chalazioane sau, și mai periculos, cu celulită (inflamația grăsimii orbitale, extrem de periculoasă la copil), așadar, nu tratați fără avizul unui medic, mai ales dacă evoluția pare negativă mai mult de 24 de ore.

Medeea e mult mai bine azi, parte și pentru că am sfătuit părinții să o ungă și peste noapte, dacă se mai trezesc sa o vegheze, de încă 2-3 ori.

Azi constat că, în pozele de aseară, Mede era îmbrăcată la țol festiv, așadar a fost alergată prin toată nunta cu tubul de unguent 😂

Misiune îndeplinită – copilul și-a primit tratamentul, iar părinții nu au fost nevoiți să se trezească special pentru asta 😂😂😂

Și, voi cu ce tratamente vă mai alergați copiii pe la petreceri? 😝

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *