Bălăceala în piscină nu face bine la ochi, cel puțin NU fără ochelari de protecție!

Că tot e sezonul de bălăceală, am zis că nu strică să mai atragem o dată atenția asupra produselor care pot intra în contact cu ochii.

În poză sunt ochișorii unui băiețel obișnuit să meargă la bazin unde face scufundări, deschide ochii pe sub apă, înoată ca un pește, însă toate acestea le face cu ochelari de înot.

În weekendul acesta a mers la piscina a unor prieteni, unde nu a avut ochelari de înot, însă el a deschis ochii pe sub apă. Câteva scufundări mai târziu, ochii arătau așa, cu evident disconfort și fotofobie. Din vorbă în vorbă, după ce a trecut momentul critic, mama a aflat că în piscină s-a pus și sare de lămâie (sau acid citric) pentru limpezirea apei. Numai că ochilor nu le plac nici acizii, nici bazele, ei vor neutralitate 😊

Care e primul ajutor?

– Spălăm ochii bine cu apă rece de la chiuvetă (nu cumva să stați cu fiole de ser fiziologic în cazurile astea, spălați din abundență, cu jet continuu de apă) 5-10 minute
– Aplicăm un reepitelizant și un antibiotic (mai mereu fac și secreții rapid după incident). Poți administra liniștit la 15-20 min câte o picătură, timp de 3-4 ore, apoi, funcție de răspuns, mai rărim administrările.
– Pauză vizuală – NU ecrane, DA mult somn (pleoapa închisă favorizează vindecarea).

Cavalerul este muuuult mai bine la maxim 24 de ore de la incident însă, pentru a fi siguri că iritația se vindecă bine și complet, este bine să continue tratamentul până la 5-7 zile.

Grijă mare la astfel de incidente și nu uitați: până să căutați ajutor medical, spălați cu apă din abundența factorul iritant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *