Euriblefaron sau cum pleapele nu sunt mereu perfecte

Natura nu dă naștere mereu la lucruri perfecte, astfel că apar tot felul de variații ale „normalului”. Așa este și cazul în care pleoapele de jos nu urmăresc perfect globul ocular, apărând spre coada ochiului un spațiu în care conjunctiva (țesutul care tapetează pleoapele pe interior) este expusă la mediul înconjurător agresiv pentru ea.

Euriblefaronul necesită chiar și corecție chirurgicală, având posibilitatea să devină invalidantă prin iritațiile constante pe care le determină pe suprafața ochiului, iar alteori defectul estetic este cel care împinge la operație.

Adesea, însă, întâlnim variante mai blânde ale afecțiunii, în care pacienții au ochii constant roșii, iritați, cu vase de sânge dilatate care ne spun că acolo are loc o mini-agresiune constantă.

Ce e de făcut în acest caz?
– porți ochelari de vedere/soare mereu, pentru protecția mecanică a suprafeței anterioare a ochiului
– folosești lacrimi artificiale constant pentru a spăla ochiul de factorii agresivi și pentru a reface eventualele micro-eroziuni ce apar
– eviți factorii care duc la această iritație – nu stai în fum/praf/polen/vânt, în general orice factor agresiv de tip respirator, inclusiv mirosuri puternice.

Zile cu ochi senini ca cerul de iunie, vă doresc ❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *