Cât de des trebuie să mergi la oftalmolog?

Cât de des ar trebui să mergi la oftalmolog? Află recomandările pentru controale oftalmologice regulate și importanța lor pentru sănătatea ochilor, indiferent de vârstă.

Sănătatea ochilor tăi este la fel de importantă ca orice alt aspect al stării tale de bine. Mulți dintre noi amânăm controalele oftalmologice până când observăm probleme, însă prevenția este cheia pentru a ne menține vederea sănătoasă pe termen lung. Fie că vorbim despre adulți sau copii, vizitele regulate la oftalmolog pot depista la timp afecțiuni grave și asigura corecțiile necesare pentru o vedere clară. Dar cât de des ar trebui să mergi la un consult oftalmologic? Răspunsul depinde de vârstă, istoricul tău medical și condițiile preexistente. Haide să descoperim împreună ce recomandă specialiștii!

 

 

DPA 5025 1024x682 1

Cât de des trebuie să mergi la oftalmolog?

  • Imediat după naștere: copilul născut prematur sau cu orice suspiciune de afectare oculară (pupila albă, de exemplu)
  • La vârsta de 6 luni: copilul care nu urmărește cu fiecare ochi în parte, dar și cu ambii ochi, obiecte aflate în mișcare; copilul care prezintă strabism (după această vârstă, alinierea ochilor este obligatorie!)
  • La 1 an: toți copiii aparent normali, dar cu risc de afecțiuni oculare (infecții ale mamei, travaliu prelungit, prematuritate, antecedente familiale oftalmologice: strabism, glaucom, cataractă congenitală, dioptrii mari, astigmatism)
  • La 2 ani: orice copil aparent normal, fără factori de risc, trebuie să facă obligatoriu primul consult oftalmologic pentru a depista eventuale deviații oculare mici, sau vicii de refracție, care neglijate duc la apariția ambliopiei
  • Copiii preșcolari sau școlari care prezintă: tulburări de comportament (nervozitate, agresivitate, hipermotilitate), dureri de cap nejustificate, scăderea performanțelor școlare
  • Anual: purtătorii de ochelari și persoane care lucrează la calculator; pacienți ce au antecedente familiale de glaucom, degenerescență maculară, vicii de refracție mari, retinopatie diabetică
  • La fiecare 2 ani: persoanele nepurtătoare de ochelari, în lipsa altei simptomatologii
  • Periodic (la 3-6 luni): pacienți cu diverse boli cornice – glaucom, diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli autoimune

Afecțiuni descoperite la un control oftalmologic de rutină

Despre Dr. RĂZVAN NANU

7d39914e898ecce7accdb93deb579643Dr. Răzvan Nanu, medic primar oftalmolog și doctor în științe medicale.

Cu o inimă mare și o pasiune imensă pentru oftalmologie, Dr. Nanu este aici să vă ajute pe voi și pe cei mici să vedeți lumea mai clar și mai frumos.

Cunoscut pentru abordarea sa prietenoasă și răbdătoare, Dr. Nanu reușește să transforme fiecare vizită la doctor într-o experiență plăcută și educativă. Cu o pregătire academică de top și ani de experiență, el este mereu la curent cu cele mai noi tehnologii și metode de tratament pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea ochilor.

Indiferent dacă aveți nevoie de o consultație de rutină, de sfaturi pentru îngrijirea ochilor sau de tratamente specializate, Dr. Răzvan Nanu este aici pentru voi, pregătit să răspundă cu profesionalism și grijă la toate întrebările voastre. Vino să-l cunoști și să te convingi că sănătatea ochilor poate fi atât de bine îngrijită într-un mod prietenos și profesionist!

Distribuie pe
Facebook

Întreabă doctorul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *