Toamna se numără bobocii … cu ochi de vultur!

Deși soarele este încă sus pe cer, arzând cu putere, toamna începe să își facă simțită prezența. Apar zilele ploioase, temperaturile mai scăzute și, nu în ultimul rând, grijă pentru copilul tău care va începe un nou an școlar în curând.

Pentru că este bine să faci lucrurile pe îndelete, îți propun să îți faci încă de pe acum timp să vii cu cel mic la un control oftalmologic de rutină. Ai mari șanse să găsești programare în ziua și la ora la care îți dorești, iar medicul să aibă timp să-ți răspundă la toate întrebările și temerile tale.

De ce este important controlul oftalmologic de rutină?

În general, părinții pe care îi întreb dacă au fost vreodată cu cel mic la medicul oftalmolog îmi răspund că nu, deoarece copilul nu s-a plâns de nimic. Din păcate, majoritatea covârșitoare a cazurilor de vedere scăzută se descoperă la controalele întâmplătoare. Cel mic nu simte nimic deosebit și, mai ales, nu știe că trebuie să vadă altfel. El așa percepe lumea și așa crede că e normal să vadă!

De foarte multe ori, copiii sunt aduși la control pentru că îi doare capul sau pentru că rămân în urmă la copiat de pe tablă și la lecții. Vederea bună este cheia succesului pentru performanțele școlare și pentru starea de bine în general a copilului!

Pentru a obține o vedere normală, creierul copilului trebuie să primească informații de la ambii ochi simultan. Orice dereglare în acest sens (dioptrii mari la un ochi sau la ambii, strabism convergent sau divergent) duce la dezvoltarea mai slabă a vederii în general.

Din păcate, aceste defecte trebuie tratate cât mai curând, când copilul este mic și foarte mic, după vârsta de 7 ani fiind adesea prea târziu pentru a mai face ceva. Iată de ce controlul de rutină, fără ca cel mic să semnaleze ceva, este esențial!

Te aștept cu cel mic la un control oftalmologic de rutină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *